Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa seuraamaan poliittista blogiani! Tässä blogissani kerron Turun kaupunginvaltuuston kokouksista, työstäni luokanopettajana lähiökoulun monikulttuurisessa ympäristössä ja joskus myös ihan siitä omasta, henkilökohtaisesta elämästäni. Tämä ei ole kuiva poliittinen päiväkirja, vaan pyrin käsittelemään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia iloisesti ja rennolla otteella. Ei pönötetä!

Olen 45-vuotias luokanopettaja, ensimmäisen kauden valtuutettu Turun kaupunginvaltuustossa vasemmistoliiton ryhmässä. Olen työskennellyt Lausteen koulussa luokanopettajana vuodesta 1998, joten lähiökoulun värikäs elämä on minulle tuttua. Harrastan politiikan lisäksi piirtämistä, kulttuuria monissa muodoissaan, mm. musiikin kuuntelua ja keikoilla käymistä. Oman aikansa vie arjen pyörittäminen marttilaisessa puutalossa kahden lapsen kanssa.

Viikon kuluttua maanantaina 16.10. onkin jännät paikat, kun valtuustossa päästään valitsemaan uutta kaupunginjohtajaa. Vasemmistoliiton näkökulmasta ehdokaspaletti on valitettavan yksipuolinen; alunperin kilvassa oli mukana jopa kolme kokoomuslaista ja yksi SDP:n ehdokas. Nyttemmin kisasta ovat jättäytyneet pois Häkämies ja Itälä, joten on valittava Minna Arven (kok) ja Jarkko Virtasen (sdp) väliltä. Vasemmistoliitto ei varsinaisesti ole valinnut yhtä ehdokasta, jonka taakse asettua, mutta ei tarvitse olla politiikan supertuntija arvatakseen, että vaakakuppi taitaa kallistua apulaiskaupunginjohtaja Virtasen puoleen. Haastattelimme viikko sitten kaikki neljä ehdokasta, ja Virtanen vakuutti puhumalla oikeista asioista, kuten segregaatiosta ja epätasa-arvoistumisesta. Virtanen on jo hyvin sisällä kaupungin organisaatiossa ja tuntee turkulaisen poliittisen elämän hyvin, mutta kyllä minä suoraan sanoen olisin halunnut nähdä vielä Ville Niinistön ehdokasrivissä Virtasen rinnalla. Kokoomuksen ehdokkaat vaikuttivat kaikki kokeneilta poliitikoilta, mutta puheista loisti aika selvästi läpi kokoomuslainen, kova arvomaailma.

Viikon kuluttua se sitten nähdään, kuka Randellin paikan lopulta valtaa. Jännittävää!