Kannanotto Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssia vastaan

Me allekirjoittaneet turkulaiset poliittiset ryhmät ilmoitamme vahvan huolemme ja paheksuntamme lauantaiksi 18.8. suunniteltua suomalaisen uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssia kohtaan.

Turussa, Suomen kansainvälisessä kaupungissa tapahtui vuosi sitten surullinen, mutta myös julma ja väkivaltainen isku, joka vaati kahden ihmisen hengen. Kahdeksan ihmistä loukkaantui. Loukkaantuneet joutuvat elämään vammojensa kanssa lopun ikänsä. Silmitön väkivalta osoitti samalla ihmisten keskinäisen solidaarisuuden ja halun avunantoon. Kun väkivaltaa tapahtui, lyöttäytyivät ihmiset yhteen auttaen loukkaantuneita ja estivät tekijää tekemästä enempää väkivaltaa ja samalla osoittivat toisillensa tukea. He auttoivat käsittelemään ihmisten pelkoa, kauhua ja surua.

Turun kansainvälisestä luonteesta kertoo paljon niin uhrien kuin auttajienkin monet eri kansalaisuudet, alkuperämaat ja monikielisyys. Silti tuona surullisena päivänä me kaikki olimme turkulaisia. Turku on ollut liki 800 vuotta kansainvälinen, mutta samalla kaikkien kaupunki ja sellainen se tulee olemaan myös jatkossa.

Näiden seikkojen takia turkulaiset eivät suostu antamaan tilaa vihalle. Kaikki väkivalta on tuomittava. Iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi ääri-ideologian levittämisessä.